Nytt land, ny stad

Jaha da ska vi se... Iaf sa borjade vi varan resa tidig torsdag morgon. Checkade ut pa handelsefulla boendet Gipsy Village och klev pa baten till Krabi. Dar vart det minibuss ut ur Krabi till natt litet hak dar vi klev pa nasta minibuss. Denna buss korde oss till Hat Yai. Dar vart det McDonalds middag och sen klev vi pa nasta buss som var en vanlig fullstor buss men med bara 24 platser sa det var breda skona stolar och gott om benutrymme. Alltid natt att gladjas at nar det aterstar 9 timmar pa resan.

Nar vi nadde gransen till Malaysia var det tankt av vi skulle vara effektiva, duktiga resenarer men tyvarr visade det sig nar jag lamnade fram mitt pass for lite harliga stamplar att vi varit i Thailand en dag for lange pa varat turist-visum sa vi blir hanvisade till ett litet kontor alldeles brevid. Dar fick vi bota 500 baht vardera (125 kr) och sen skriva under tva st papper med massa thai, sa man hade inte den blekaste vad det var man godkannde. Kanns ju inte super ok, men inte mycket att valja pa. Sen far vi aka vidare en kort bit till med varan stressade busschaffor som skulle anda till Singapore. Da ska vi kliva av och ta allt varat baggage till tullkontrollen dar dom ska kora bagaget genom den har lilla "biltvatten" som Jerry Seinfeld kallar det. Inga konstigheter dar sa klart men alltid lite nerv nar man vet att det typ ar dodsstraff/livstid om nan planterat nagot i ens vaska.

Vi kom fram vid 03.15 pa natten och hade inte en aning vart vi skulle ga :P Hade fatt ett litet tips pa ett omrade "nara" busstationen dar det skulle finnas billigt boende. Efter att traskat med vara ryggsackar mitt i natten i nastan en timme tror jag var vi iaf i ratt omrade. Forsta stallet som vi tyckte sag ok ut var det tyvarr fullt men han var snall och ringde ett annat guesthouse dar han visste det fanns plats sa da kom det en annan herre och hamtade oss till fots. Kandes ratt bra att fa ga och lagga sig istallet for att kuta runt bland diverse ladyboys och folk som vill ha in en pa natt suspekt massageinstitut. Boendet verkar iaf mysigt nu nar man sett lite mer utav det och det verkar vara bra folk som bor och jobbar har. Kul att antligen bo pa ett guesthouse dar man delar toaletter och duschar. Antligen lite backpacker kansla :P
 
Idag har vi iaf gjort en del av stan. Eller ja vi har varit nere vid Petrona Towers och sa har vi varit pa ett 6-vanings shoppingcenter och ett gigantiskt Malaysiskt Rusta i Chinatown. Allt tog sin tid :) Imorn ska vi ordna sa att vi far biljetter till bryggan mellan dom tva tornen. Sen blir det lite fler shoppingcentrum som vi sag pa vagen hem idag. Vi har aven akt bade tunnelbana och skytrain. Da kanner man sig lite flitig och duktig istallet for att bara hoppa in i en taxi.


Dom fortjanta lyxstolarna pa bussen.


Imorn, forhoppningsvis uppa pa den dar "lanken". (For dom som gatt pa Ostbergsskolan)


Parken bakom tornen.


Chinatown, dit vi tog tunnelbanan.

Nu blir det att dra till T.G.I. Fridays och kaka lite sen middag. Blir nog en Barnamint Bailyes ocksa ;)
Utover den sa blir nog hela KL resan nykter. Sa du kan va lugn bror ;)

Tjo!

Kommentarer
Postat av: Bror

Glassig buss!

Kuala lumpur ser jäkla coolt ut. Har för mig att världens största köpcentrum ligger där. Med berg-och-dalbana och grejjer. Vackert att ni stannade över visat :)Får ni komma tillbaka utan problem sen, Efter vietnam och laos alltså?



btw så verkar det bara vara jag som törs skriva här.

för fler besökare hoppas jag att du har :)

2009-02-27 @ 19:13:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0