Till slut hamnade man pa Bali

Vart ska jag borja...

Jo efter att fatt massa bra tips (trodde vi) pa hamnar, bussar och batar utav varan vanliga host pa guesthouset sa hoppade vi pa en buss till Johor Bahru. Bussen tog typ fem timmar. Dar mottes vi upp utav Halim's bror (halim jobbade i receptionen pa Tiara dar vi bodde i KL) som skjutsade oss till ratt hamn. Dar tog vi en bat till Batam som tog ungefar tva timmar.
Nu hade det blivit kvall och val i Batam var dom flesta som fragetecken nar vi fragade efter kryssningen med Pelni.
Till det hor att nastan ingen kunde nagon engelska alls sa dom fa vi fick nagot ur var ofta inte till nan storre hjalp anda.
Eftersom vi trodde att kryssningen skulle ga nasta dag tankte vi att det var lika bra att gora kvall och forsoka hitta oss nagot boende och kliva upp tidigt och aka till deras kontor som vi lyckats fa tag i adressen till.
Far tag i en schysst taxichaffis som tipsar oss om billigt boende sa vi aker dit och det ar helt ok.
Koper dricka och chips och ligger och sloar med The Rock pa tvn innan det ar laggdags.

Upp kl sju nasta dag (trodde vi, lokal tid var snarare sex) och tog en taxi mot kontoret nere vid en annan hamn.
Dar mottes vi av en byggnad som gav kanslan av att antingen inte ha oppnat an eller varit overgivet dom senaste aren.
Eftersom vi inte lyckats fatt nagra handfasta svar gallande om kryssningen existerade eller inte (forutom fran Halim pa Tiara da forstas) sa kandes ju inte detta helt klockrent. Ingen av oss var sarskillt sugen att spendera mer tid eller odsla mer pengar pa natt som till slut kanske skiter sig anda. Vi traffar iaf nagra indonesier dar som kom pa moppe for att boka biljetter och dom blir ganska brydda varfor VI inte valjer att flyga istallet da den har kryssningen (borjar kannas som fel ord for den baten) suger ratt stort och dom sjalva verkade val inte ens vilja aka den. Iaf sa sager dom att baten gar imorn vilket skulle betyda att vi skulle fa spendera en dag och en natt till i Batam vilket ar typ den varta javla spok-hamnstad jag varit i. Inga strander eller natt, bara hamnar och brunt vatten och inte en javla turist sa langt ogat kan na.

Nu kanner vi att vi inte orkar mer sa vi tar varan taxi och blaser ut till flygplatsen. Bokar forsta billigaste biljett med natt skumt bolag och forsoker sen hitta natt att ata. Eftersom vi inte atit nagot vettigt pa snart tva dagar (typ lite chips, kakor och lask) ar vi ratt hungriga. Finns nagra sma stallen som serverar mat som ser ut som skit. Mattias och Staffan gor ett tappert forsok men far ge upp sina portioner for att slippa spendera kommande dagar pa toan. Jag sjalv koper en kopp snabbnudlar som ger naring i kommande 10 minuter ungefar. Efter nagon timmas vanta tar vi oss iaf ivag med varat flyg fran den ode flygplatsen och landar i Yakarta. Forsta gangen vi ser nagra vita manniskor pa flera dygn. Ja det later javligt svennigt men det var ratt skont att inte vara dom enda ufona i krokarna.

Trycker i oss varsina stadiga meal pa McDonalds och bokar sen biljetter till Bali (Denpassar).
Efter nastan tva dygn pa resande fot sa ar vi tillslut pa Bali och nu i staden Kutar.
Lite surt att veta att vi kunnat tagit oss hit pa typ 3 timmar och pa mindre pengar om vi flugit direkt fran KL men
da hade vi ju inte fatt vara med om resans roligaste handelse...

Pa bussen till Johor Bahru sa var det en kille av alla oss pa den fullsatta bussen som hade en mitella. Antagerligen hade han en bryten arm. Under den har 5 timmar langa resan far han iaf sugen att resa sig upp och stracka pa benen i mittgangen. Under dom fa minuter den har stackaren star upp sa gor bussen en tvarbromsning for en bil som svangde in framfor honom. Detta gor att killen med mitellan flyger handlost framlanges, nedfor dom tre trappstegen som ar brevid busschaufforen och typ dundrar in med hela kroppen i instrumentpanelen. Han flyger som helt lelos genom luften och sager inte ens aj eller skriker till. For sjukt on maste det ha gjort :) Iaf sa hjalper typ hans syster honom upp och han satter sig igen. Nasta stopp gar busschaufforen tillbaka dar han sitter och typ skaller ut honom for att han inte ska sta i bussen nar han kor :)

Detta tyckte vi iaf var valdigt roligt! Antar att det ar karma som gjort att jag pa den har resan till Bali lyckats tappa bort min kamera med alla mina bilder och tullen verkar ha snott min sjukt roliga tandare jag kopte i KL.

Kann riktigt pissigt!

Kommentarer
Postat av: big brother

haha! Gött med lite äventyr!

Surt med kameran dock. Var det nåt fancy?



Du får ge ett utlåtande om Bali sen!



Här är det vardag som gäller. Plugg, träning samt en och annan öl. Gurra kommer upp i helgen så det blir nog spännande.



fred

2009-03-03 @ 21:07:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0